Reflexologi

Vad är reflexologi

Reflexologi är det internationella namnet på zonterapi.

Reflexologin grundar sig på principen att varje kroppsdel t.ex.organ, led, muskel, har förbindelse med zoner/reflexpunkter som finns på kroppen. Detta  är naturligt kopplat till nervsystemet och helt ofarligt att använda. Dessa reflexpunkter letar reflexologen upp. Mestadels finns punkterna på fötter och underben men de finns också på resten av kroppen, inte minst på händer, i öron och på huvudet. Om exempelvis ett organ får någon form av funktionsstörning uppstår en ömhet i motsvarande zon. Oftast känns inte denna ömhet förrän någon rör vid den. Genom att beröra zonen / reflexpunkten stimuleras kroppen till självläkning. Beröringen sker med tryck och gnuggningar med händer eller zonstavar.

Att reflexologi är en så effektiv behandlingsform beror på att kroppen har fantastiska resurser att läka sig själv bara den får möjlighet. När man behandlar med reflxologi får man bort de blockeringar som tidigare hindrat det fria flödet.

Med reflexologi kan man behandla de flesta besvär, fysiska såväl som psykiska.

Några vanliga exempel är:
* nack- och ryggproblem
* allergier och eksem
* mag- och tarmproblem
* huvudvärk, migrän
* smärtor i leder och muskler
* cirkulationsbesvär
* infertilitet
* urinvägsproblem
* högt- och lågt blodtryck
* svagt immunförsvar
* sömnlöshet
* menstruationsproblem

Reflexologi har alla nytta av och den används alltmer inom friskvården som förebyggande behandling då den stimulerar kroppens självläkande förmåga, ökar cirkulationen, rensar ut gifter och avfallsprodukter och har en djupavslappnande effekt.

Det finns dock undantag där man inte får behandla. Diabetes, cancer, epidemiska sjukdomar, könssjukdomar och epilepsi är sjukdomar som inte får behandlas. Detta hindrar dock inte personer med dessa sjukdomar att söka för andra åkommor. En diabetiker kan alltså få behandling mot det mesta men inte mot just diabetes. För att behandlas med reflexologi måste man ha fyllt 8år.Enligt zonterapeutiska principer behandlas inte personer med pacemaker och organinplantat. Personer med konstgjorda inplantat, exempelvis utbytt höftled, behandlas men berörda områden undviks. Gravida bör ej påbörja behandling, graviditet innebär dock inte något hinder för en kvinna som är van vid reflexologi. Vissa läkemedel kan hämma effekten av behandlingen men medicineringen ändras självklart inte då den är en överenskommelse mellan patient och läkare.

Reflexologi hjälper dig att finna grundorsaken till ditt problem.
Pris per behandling: Från och med 2023-10-16 800:-

Om du vill boka tid: Gå till min bokningssida och ange reflexologibehandling.